(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
BUCHTY s tvarohem a ovocem (rozpis na 24 kousků)
Potřebné ingredience
Na těsto: 40 g droždí,
130 g cukru krupice,
200 ml mléka,
500 g hladké mouky,
1 balíček vanilkového cukru,
2 vejce,
100 g hery,
špetka soli,
tuk na vymazání pekáčku
Náplň:250 g měkkého tvarohu,
150 g moučkového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
1 vejce,
300 g blum
Postup přípravy
Z rozdrobeného droždí, části cukru a vlažného mléka připravíme v mix fixu kvásek. Do mísy na míchání prosejeme mouku, přidáme špetku soli, zbylý cukr, vejce, zbylé teplé mléko a vykynulý kvásek. Po pečlivém propracování přidáme polovinu rozehřáté hery a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Blumy pečlivě očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Ultra plus vymažeme tukem. Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a vanilkovým cukrem. Vykynuté těsto opatrně rozválíme (Váleček D 06 a Podložka D 05) na plát silný asi 5 mm a rádélkem TW vytvoříme čtverce 10 x 10 cm. Každý kousek těsta naplníme tvarohem, čtvrtkou blumy a dobře zabalíme. Buchty pečlivě potřeme zbylou rozpuštěnou herou a naskládáme do UP na Lazaně s vyšším okrajem spojem dolů. Necháme ještě asi 15 minut na teplém místě kynout. * Vykynuté buchty vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Po upečení je necháme krátce vychladnout v pekáčku, pak je teprve přendáme na kovovou mřížku. Před podáváním buchty pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
15. 10. 2009, 11:40